Barion Pixel Online edzés előnyei anyukaként - Hajdu Reni Personal Trainer
Close

december 19, 2020

Online edzés előnyei anyukaként

Köszönjük a megosztást!

Miért jó az online edzés? Mert gyerek mellett is végezhető! Nem kell azon gondolkodnom, kire hagyjam őket.

Amikor a gyerekek kicsik voltak, nem tudtam megoldani a felügyeletüket soha, egy kis időre sem. Épp ezért tornázni se tudtam eljárni. Ugyan a torna maga csak 1 óra, de idő, amíg az ember odaér és vissza. Azaz minimum két órára kellett volna valaki a gyerekek mellé.

Most már könnyebb ugyan, de miután a kisfiam down szindrómával él, értelmében kicsit más, mint a többi 13 éves,  ezért nem hagyhatom magára. Így vannak még korlátaim. Épp ezért nekem ideális az online edzés.

A pandémia megkövetelt új szabályokat és új hozzáállást dolgokhoz. Többek közt előtérbe került az online szinte minden. Aki járt edzésekre, csoportos tornára nagyon jól tudja, hogy a kimozdulásnak, az új ingernek, a közösségnek, csapatnak húzóereje van, inspirál.  Nem tudtam elképzelni, hogyan tudná ezt egy virtuális felület pótolni.

Ugyanakkor így nem volt helye már a több kifogásnak, hiszen csak itthonról rácsatlakozunk az órára és kész.

Reni órái pedig szuperek, mert még ebbe is tud személyességet és hangulatot varázsolni a humorával, közvetlenségével, a néha kemény odamondásaival. Mintha jelen lenne.

Szerdán kisfiam is jelen volt az óra kezdetekor és ő is részt akart venni a tornán, leterítette magának a szőnyeget, és mindent csinált. Ahogy ő mondta : „ Tornáztam, mert azt mondta a számítógép. És azt is mondta, hogy  pénteken is jön és hétfőn is. De ez nem Rreni volt?”

Peti csak nézte Renit a képernyőn és utánozta. Persze voltak kajla mozdulatai és sokszor segítenem kellett helyesen beállítani a lábát, kezét, de becsülettel, hatalmas lelkesedéssel csinált mindent. És nagyon nem értette, hogy kerül Reni a képernyőre. Nekem pedig Peti lelkesedése, és főként akarása megint példát mutatott. Példát arra, hogy igenis tessék felemelni a popsimat és a lustaságot, depit, apátiát hátrahagyni és átadni magam a mozgásnak, a mozgás által okozott boldogsághormonoknak.

Mert ha Peti így végig tudja csinálni, akkor én is. És minden anyuka, aki nem tudja kire hagyni a gyermekét.

Az online edzés anyukák számára ideális, most kellene megragadni ezt a lehetőséget..Reni a személyiségével megteremti a hangulatot, betölti a teret, olyan, mintha velünk lenne itthon, vagy mintha mi lennénk a csapattal a szokásos órákon. Edzés és étrend pedig csodákra képes, ideje az új évben tenni is magunkért.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük